With a spectacular view of Narragansett Bay and the Newport Bridge, this renovation's objective was to create a comfortable summer home for family and guests and the ultimate entertaining venue.

A new arched entryway is the focal point of the arrival courtyard plan. A breakfast nook, family room and porches were added to the south, extending the activity to the edge of the bay. The Great Room was renovated by placing a new fireplace at one end, a sit at bar on axis at the other and white oak paneling throughout with an illuminated frieze encircling the room. French doors with eyebrow transom, visually connects this living space to the view and a series of outdoor rooms leading up to the pool.

The pool gazebo with a salvaged limestone fireplace and outdoor kitchen provides a gathering space for hot summer days and cool evenings.

Renovation

Architect:
James Estes & Gale Goff,
Estes/Twombly Architects, Newport, RI

Builder:
Newport Housewrights, Middletown, RI

Landscape Architect:
Katherine Field & Associates, Newport, RI

Interior Decorator:
Carolina Tress-Balsbaugh
Manuel de Santaren, Boston, MA

Photographer:
Richard Mandelkorn, Boston, MA

Original House:
James Estes
Estes/Twombly Architects, Newport, RI