Elegant summer homes built at the turn of the century grace the hills, vales and shores of Watch Hill. Being the newcomer on the block, the daunting challenge was to respect both the style and grandeur of the neighborhood and today's desire for less formal spaces.

The linear floor plan of this home affords all the living spaces a southern orientation, until it turns east to offer up the kitchen and breakfast table to the morning sun. An intimate screen porch is easily reached from the kitchen door. The south facing terrace and trellis extend the living outside in warmer months. The plan is anchored in the center with a dramatic entry stair hall with two story windows that flood the interior with light.

With large and numerous openings between rooms, all the main spaces easily flow to each other. Simple, layered trim evokes an attention to detail without replicating the past.

New House, Guesthouse & Garage

Architect:
Gale Goff, Project & James Estes, Design
Estes/Twombly Architects, Newport, RI

Builder:
Highland Builders, Tiverton, RI

Landscape Architect:
Raymond Thayer, East Greenwich, RI

Photographer:
Warren Jagger Photography, Providence, RI